DEğIL HAKKıNDA DETAYLAR BILINEN YANGıN KAPıSı

Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Kapısı

Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Kapısı

Blog Article

Demetevler mahallesinde mevcut kârletmeme İtfaaiye müfredatına reva şekilde yangın cıkış bapsı binalması gerekmektedir.

çoğunlukla yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, bunalım anlarında insanların yangın kayranından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Antrparantez, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, yönlü şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.

Mafevkda yer kayran özellikler; yangın kapılarında alan kayran fen özelliklerdendir. Bu özellikler sebebiyle yangın mahalinden çıkış konusunda ve yangının hariçya sızmaması konusunda önlem kızılınmış olacaktır. Özellikle yangın muhtemellığı mürtefi olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının makam alması da zorunu kılınmıştır.

Yangın merdiveni yönetmeliği gerçekte elan geniş olan bir kanun olan “Binaların Yangından Korunması Için Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve bakımı dahil başlamak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Ne binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk mimarinın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, strüktürnın kullanım derslikı kabil faktörler etkili olmaktadır.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Binalarda makul standartlarda dünya alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının gayrı bölgelere yayılmasını dikilmek bâtınin tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve sınırlı bir yangın direncine sahiptir.

Böylelikle imalattan kullanıma derece güzeşte sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olabilir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan az yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut balans kaybı Yangın Kapısı kabilinden şeyler yaşayabilmeleridir.

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani bünyeda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Report this page